Apa Nak Buat Kalau Sesat Dalam Hutan?

Share this...

Share this…Facebook0TwitterPrint Sesat dalam hutan boleh jadi satu pengalaman yang menakutkan semua pihak. Kami bertiga pernah ke survival camp di Kem Banjaran Sedayu. Di bawah kelolaan Loras Bushcraft Survival oleh abang Sam Lusuh dan abang Bob. Di sana kami belajar tentang ilmu survival. Lebih kepada macamana nak terus hidup sekiranya ditakdirkan sesat dalam hutan. Ketika…

Continue reading

9 Tips Travel Dengan Anak Kecil

Share this...

Share this…Facebook0TwitterPrintRupanya untuk travel dengan anak kecil tidaklah sesusah yang di sangka. Hana Humaira seusia 5 bulan; kami dah bawa dia ke Pulau Tioman mandi laut. Time tu memang giannn sangat dengan laut. Rinduuu bau laut. Bila dah start travel dengan Hana, ehhhh baru tahu. Okay je travel dengan anak kecil kan. Lepas dari situ,…

Continue reading

9 Tips Ringkas Jalan-jalan Jeju Naik Bas.

Share this...

Share this…Facebook0TwitterPrintTrip ke Jeju kalini kami decide nak naik bas sahaja. Yelah, kalau nak tengok budaya suatu bangsa dengan dekat, naiklah public transportnya. Tu yang terus kami jalan-jalan Jeju dengan naik bas. So kat bawah ni Tim berikan tips mudah untuk naik bas kalau anda nak jalan-jalan ke Jeju dengan naik bas. Sebab oleh kerana…

Continue reading

21 Tips Simple Agar Pengalaman Pertama Drive Kereta Masuk Thailand Jadi Mudah.

Tips Masuk Hatyai Dengan Mudah
Share this...

Share this…Facebook0TwitterPrint1. Bawa geran original kereta. Atau salinan fotostat depan dan belakang. Sebaiknya yang original. Its okay kalau geran tak update tarikh luput roadtax terkini sebab sekarang renew roadtax tak perlu geran kan. 2. Beli insurans kenderaan Thailand di area Changlun. Untuk kereta biasa selama seminggu minimum, kos Insurans dalam RM 20. Ejen Syarikat Insurans…

Continue reading